skip to Main Content

Prins Hendrik is een fanfareorkest,
dat betekent dat er alleen maar koperinstrumenten worden bespeeld. Dus geen dwarsfluiten of klarinetten, maar wel saxofoons. Prins Hendrik bestond in 2005 al 100 jaar. Dat hebben we natuurlijk gevierd met een knalconcert. Het leuke bij een orkest is, dat de jeugd samen met de oudere muzikanten muziek maken, en Prins Hendrik heeft veel jeugdleden, waar we heel blij mee zijn.

1
2

Prins Hendrik is in 1905 opgericht door dhr. W. Veenhoven en Evangelist W.Braakhekke (zie foto)

De eerste “officiële” dirigent was dhr. van der Gronden, daarna kwam dhr. Deden. Na deze dirigenten kwamen nog dhr. P. Baptist, dhr. L. Dol, dhr. E. Vos, dhr. H. van Oosten en oud lid dhr. J. Huzen. In 1990 stopte dhr. Huzen en werd in zijn plaats Wim Westerman benoemd als dirigent van Prins Hendrik. Toen deze besloot om ermee te stoppen, is Jan Huzen weer terug als dirigent gekomen bij Prins Hendrik. Helaas heeft Jan Huzen in 2018 besloten om het rustiger aan te doen en heeft Mark Harms “een oud lid van ons” het stokje van Jan overgenomen.

Dirigent Mark

Onder leiding van dirigent van Oosten werd, in samenwerking met Euphonia en Eureka, ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan een langspeelplaat gemaakt. Twee keer is ons korps op Concerttour geweest in Antwerpen. In 1995 is er een CD gemaakt met als titel “DOORBRAAK”

4
5
6
Back To Top